SCP-1025

Szokványos betegségek enciklopédiája
Besorolási osztály: Keter Safe
Speciális elzárási eljárás: Tekintve arra, hogy SCP-1025 biológiai fegyverként veszélyt jelent az életre, egy elszigetelt földalatti páncélteremben lett elhelyezve. A termet minimum 10 fegyveres őrnek kell biztosítani, kiket hetente kétszer váltanak és ellenőrzik őket. A páncéltermet termittel kell felszerelni, mely felrobban a kitörés első jelére.
Felülvizsgálat: SCP-1025 áthelyezve egy kóddal védett szekrénybe. További kutatások csakis O5 jóváhagyásával vannak engedélyezve. 
Leírása: SCP-1025 egy 1500 oldalas keménykötésű könyv. A borító elülső oldala és a gerincén feltüntetett cím: "The encyklopedia of common diseases" (Szokványos betegségek enciklopédiája). A kiadót feltüntetett oldalon mutatja, hogy a könyv 19██-ben nyomtatták a █████ Press által.
Ez az egyetlen példány a könyvből, és a kiadót sosem találták meg. Nincs információ arról sem, hogy egyáltalán létezett.
SCP-1025-ben feltüntetett betegségek tünetei megjelenek olvasóján. A tünetek és ██ óra elteltével mutatkozhatnak. (Lásd a kísérleti bejegyzést)

FÜGGELÉK: 1025-01: KÍSÉRLET
ALANY: 1025-01
KÍSÉRLET: AZ ALANY ELOLVASTA A "COMMON COLD" (MEGFÁZÁS) CÍMŰ FEJEZETET. AZ ALANYT PÁR ÓRÁN KERESZTÜL MEGFIGYELÉS ALATT TARTOTTÁK.
EREDMÉNY: AZ ALANY 2 ÓRA ELTELTÉVEL FOLYAMATOS KÖHÖGÉST MUTATOTT. PANASZKODOTT SAJGÓ FÁJDALOMRÓL, BÁR Ő EZT AZ ÉRZÉST A KÉNYELMETLEN ALVÁSI KÖRÜLMÉNYEK HIBÁJÁNAK TULAJDONÍTOTTA.

ALANY: 1025-02
KÍSÉRLET: AZ ALANY ELOLVASTA A "CHICKEN POX" (BÁRÁNYHÍMLŐ) CÍMŰ FEJEZETET. AZ ALANYT PÁR ÓRÁN KERESZTÜL MEGFIGYELÉS ALATT TARTOTTÁK.
EREDMÉNY: AZ ALANY TESTÉN PÁR ÓRÁN BELÜL BÁRÁNYHIMLŐRE UTALÓ PÖTTYÖK KEZDTEK MEGJELENNI. BÁR AZ ALANY KÓRTÖRTÉNETE SZERINT MÁR 8 ÉVESEN ÁTESETT A BETEGSÉGEN. EZ UTALHAT ARRA, HOGY A KÖNYV KÉPES FELÜLÍRNI EGY ADOTT SZEMÉLY IMMUNITÁSÁT A BETEGSÉGGEL SZEMBEN.

ALANY: 1025-03
KÍSÉRLET: AZ ALANY ELOLVATSA A "CANCER OF THE LUNGS" (TÜDŐRÁK) CÍMŰ FEJEZETET. AZ ALANYT PÁR ÓRÁN KERESZTÜL MEGFIGYELÉS ALATT TARTOTTÁK. A KÍSÉRLET FONTOSSÁGA ARRA ÖSSZPONTOSULT, HOGY A KÖNYV KÉPES-E FELGYORSÍTANI A BETEGSÉGET.
EREDMÉNY: AZ ALANY 4 10 6 JELENTŐS SZÁMÚ KÖHÖGÉST MUTATOTT ÓRA LEFORGÁSA ALATT, MELY VISZONYLAG KIS MENNYISÉGŰ IDŐT JELENT. BÁR AZ ALANY TAGADTA, HOGY KÉNYELMETLENÜL ÉRZI MAGÁT, MEGFIGYELÉSEK MUTATJÁK A LÉGZÉSÉNEK SZABÁLYTALANSÁGÁT. AZ ALANYT KIVÉGEZTÉK, BONCOLÁSRA KÜLDTÉK. NEM TALÁLTAK NYILVÁNVALÓ DAGANATRA UTALÓ JELET.
MEGJEGYZÉS: NYILVÁNVALÓAN, NEM VÁRTUNK ELEGET, DE MINDANNYIAN  TANÚI VOLTUNK AZ ALANY NEHÉZ ZIHÁLÁSÁNAK ÉS KÖHÖGÉSÉNEK.

ALANY: 1025-04
KÍSÉRLET: AZ ELŐZŐ KÍSÉRLETET MEG KELL ISMÉTELNI, DE AZ ALANYT 7 NAPIG KELL MEGFIGYELÉS ALATT TARTANI.
EREDMÉNY: NAGY SZÁMBAN ELŐFORDULÓ KÖHÖGÉS ÉS ZIHÁLÁS JELLEMZI AZ ALANYT, MELY MESSZE TÚL HALADJA A NORMÁLISNAK TEKINTHETŐT. AZ ALANY KIVÉGEZTÉK ÉS BONCOLÁSRA KÜLDTÉK. NEM TALÁLTAK NYILVÁNVALÓ DAGANATOT.
MEGJEGYZÉS: MI VAN HA A BETEGSÉG ELTŰNIK A HALÁL UTÁN, HOGY A FERTŐZÉS MINÉL ALATTOMOSABBNAK TŰNJÖN?

ALANY: 1025-05
KÍSÉRLET: UGYANAZ, MINT AZ ELŐZŐ.
EREDMÉNY: UGYANAZ MINT AZ ELŐZŐ, DE KIVÉTEL, HOGY AZ ALANYON ÉLVEBONCOLÁST VÉGEZTEK. KIHASZNÁLVA [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM] ÓRÁT  MIELŐTT MEGHALT A SOKKTÓL. NEM TALÁLTAK DAGANATOT.
MEGJEGYZÉS: PRÓBÁLKOZNUNK KELL MÉG. KÉPZELD EL, HOGY EZ FERTŐZŐ. KÉPZELD EL, HOGY TÖBB IS LÉTEZNE ODAKINT EBBŐL A KÖNYVBŐL.

[A NEM LÉNYEGES KÍSÉRLETEK KI LETTEK VÉVE A RÖVIDSÉG KEDVÉÉRT. ÖSSZEGEZVE: EGY D OSZTÁLYÚ ALANNYAL ELOLVASTATTAK EGY FEJEZETET A KÖNYVBŐL, UTÁNA KIVIZSGÁLÁSRA, VAGY BONCOLÁSRA KÜLDTÉK, HOGY TANULMÁNYOZZÁK A BETEGSÉG TÜNETEIT. A 15-ÖS KÍSÉRLET UTÁN A KUTATÁS EGY KÜLÖNÁLLÓ ELSZIGETELT LÉTESÍTMÉNYBE KÖLTÖZÖTT. A SZEMÉLYZET 3 KUTATÓBÓL ÉS 2 BIZTONSÁGIBÓL ÁLL. CSAKIS SZÜKSÉG ESETÉN SZÁLLÍTANAK  EGY D OSZTÁLYÚ EGYÉNT, HOGY MINIMALIZÁLJÁK A TERÜLET ÉS AZ ÉLELEM ADAG SZÜKSÉGLETET.]

ALANY: 1025-27
KÍSÉRLET: AZ ALANY ELOLVASTA "APPENDICITIS" ( VAKBÉLGYULLADÁS) FEJEZETET. AZ ALANY ÁTESETT A BETEGSÉGEN 16 ÉVES KORÁBAN. 3 NAPIG TARTOTTÁK MEGFIGYELÉS ALATT.
EREDMÉNY: AZ ALANY 52 ÓRA ELTELTÉVEL ERŐS HASI FÁJDALOMRA PANASZKODOTT TOVÁBBÁ ROSSZ KÖZÉRZET JELLEMEZTE. ÉLVE BONCOLÁST VÉGEZTEK RAJTA. AZ EBBEN AZ ESETBEN ÉRINTETT TERÜLET PÁR ÁRNYALATTAL PIROSABB LETT A KELLETÉNÉL.

ALANY: 1025-28 (KORÁBBAN KUTATÓ ████ ██████)
KÍSÉRLET: AZ ALANY HOSSZAN TARTÓ KÖHÖGÉST MUTATOTT, NOHA SOHA NEM OLVASOTT BELE SCP-1025-BE. EGY HÉTIG MEGFIGYELÉS ALÁ HELYEZTÉK.
EREDMÉNY: 6 NAPON KERESZTÜL SEMMI. A 7. NAPON 0930 ÓRÁBAN AZ ALANY MAGASSÁGA NÖVEKEDÉST MUTATOTT. MEG KELL JEGYEZNI, HOGY AZ OBJEKTUM RENDELLENES HATÁSOKAT MUTATHAT AZOKON A KUTATÓKON IS, KIK KAPCSOLATBA KERÜLTEK SCP-1025 ÁLDOZATAIVAL, DE A KÖNYVVEL SEMMIKÉPP SEM ÉRINTKEZTEK. AZ ÉLVEBONCOLÁS EGYENLŐRE VÁR.

Megjegyzés: ████ megszökött! Az az őrült barom megszökött valahogy! Annyira ostobák voltunk!
Az alany magasságának növekedése, nem más, mint egy klasszikus tünete SCP-016-nak. Nyilván kényelmetlen volt neki bezárva abba a szobába. Ki gondolta volna, hogy mi fog történni? Volt egy rács a mennyezeten, pár méter magasan és pár centi vékonyan. Ő könnyedén átfért rajta. Nyilván most ő ott lehet fenn, karmokat növeszt és fertőzött vért hány. És ki tudja, még milyen betegség lakozik benne. SCP-008? SCP-742? Oh, Istenem! Mi van ha ő vissza jön megfertőzve SCP-217-tel?

Függelék: 1025-02:
Miután a kapcsolat megszűnt a létesítménnyel, egy helyreállító csapatot küldtek felfedezni a probléma okát. Az egyik ügynök rálelt két kutatóra █████ ████ és ███ ████-ra. Egy lezárt megfigyelő fülkében tartózkodtak Mindketten vegyvédelmi egyenruhát viseltek. Szinte az összes tartalék levegő tartály kifogyott. Az egyik ügynököt  █████ ███-t, a létesítmény légcsatornájában találták, fegyverrel a kezében.Kutató ████ ██████-t a barrakokba bezárva találták, egy kézileg készített lángszóróval, mely aeroszolos tisztítószerből és egy doboz gyufából állt. Később kiderült, hogy ██████ nem a csatornákon mászott keresztül, hogy kijusson a kísérleti kamrából, hanem használta a jelszót, míg a többi személyzet zaklatottságot mutatott. ███████ █████ ügynököt holtan találták, belülről bezárva az ellátmányt tartalmazó szekrényben. Körülötte üres vizes palackok, és élelem csomagok. Az ajtó zsákokból és szigetelő szalagból légmentes lezárást kapott.

1 megjegyzés: