SCP-049

A pestis doktor
Besorolási osztály: Euclid
Speciális elzárási eljárás: SCP-049 egy biztonságos cellában kell tartani a ██ Kutatási Részlegen. SCP-049-et tilos kiengedni cellájából, míg egy másod vagy egy magasabb szintű személy nem engedélyezi. SCP-049-et kizárólag csakis erős nyugtató hatása alatt lehet csak kiengedni. Még így is 2 fegyveres őrnek kell kísérni, akik SCP-049-et egy "vas gallérral" tartják fogva. A "vasgallérhoz" 2 db 2 méteres rúd csatlakozik, mely ez által az alany biztonságos vezetésére szolgál. SCP-049 vezetését 2 másod vagy magasabb rendű személy végzi, míg az alany céljához nem ér. SCP-049-cel való kísérletet az erre külön kikészített szobákban végeznek.
SCP-049 cellája folyamatosan ellenőrizve van biztonsági kamerákon keresztül. Bármilyen rendellenes viselkedést jelenteni kell Dr. ████ -nak.
Leírás: SCP-049 190 cm magas 95.3 kg súlyú humanoid alany. Az Alapítvány még nem volt képes jobban megvizsgálni az arcot és a testet, teljes egészében. Az alany testét a 15.-16. századi Európára jellemző „pestis orvos” öltözék borítja, ami valójában a része SCP-049 testének.  A mikroszkopikus és a genetikai vizsgálatok azt mutatják,hogy izomból és nyers bőrből áll. Az arcát takaró maszk viszont kerámia. SCP-049 Angliában, ██████-ben lett felfedezve a helyi rendőrség által. MTF (Mobile Task Force) értesült egyfajta járvány kitörésről [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM]. A civilek, akik 5 km sugárban jelen voltak, A osztályú emlékezet törlési eljárást kaptak.
SCP-049 nem képes a beszédre, (lásd Függelék A-1) bár úgy tűnik, az angol nyelvet tökéletesen megérti. És teljes szelídséget mutat, míg meg nem próbál műtétet végezni. Ugyanis SCP-049 érintése kivétel nélkül halálos minden emberre. Miután a személy érintkezésbe került SCP-049-el (innentől az áldozatot SCP-049-2-nek hívjuk). [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM] szenved, és pillanatok alatt meghal. 
SCP-049 egy [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM] készült táskát tart magánál, mely szikéket, tűt, cérnát és egy nem beazonosított anyaggal teli ampullákat tartalmaz.  SCP-049 látszólag maga állítja elő ezeket a testéből. A kutatások még nem találták meg az eszközöket nála, holott az alanyt röntgen, avagy egyéb hasonló beavatkozás alá is vetették.  SCP-049 áldozatain úgynevezett műtétet végez. A felboncolt áldozatai testébe juttatja egy ismeretlen anyagot, majd összevarja, így változtatva őket SCP-049-2-vé.
Az műtét után pár perccel SCP-049-2 életjelet kezd mutatni és életre kel. Ezek után az áldozat alacsony agyi funkciót mutat, céltalanul bolyong egészen addig, míg nem találkozik egy élő emberrel. SCP-049-2 innentől kezdve mintegy 300%-kal megnövekedett adrenalin és endorfin szintet mutat, ahogy megpróbálja megölni és █████ áldozatát. Ezután visszatér egy céltalan, agyatlan állapotába, mind addig, míg nem talál több emberi lényt.
Ebben az esetben SCP-049-2 kivégzése megengedett. E protokoll végrehajtásának elmulasztása likvidációt von maga után.
SCP-049-2
A boncolások néhány ismeretlen anyagot mutattak SCP-049-2 testében, együtt a nagy mennyiségben előforduló ismert anyagokkal együtt a szervekben, beleértve [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM]. Párat még nem sikerült beazonosítani. Harmad vagy magasabb szintű kutatói felhatalmazás szükséges. Lásd: Kiegészítés C-1
Kiegészítés A-1: SCP-049 először szólalt meg ma, (12-6-20██), Dr. ████ kezelése alatt. A teljes párbeszéd lentebb megtekinthető.
SCP-049: “Mi ez a hely?
Dr. ████: “MI? Ez egy labo…” [egy nagy csattanás hallható, ahogy Doctor ████ leejti a felvevő készüléket]
SCP-049: “Egy laboratórium? Ez elképesztő. Nem csodálom, hogy ennyi fertőzött járkál errefelé.”
Dr. ████: “I...Igen. Nézd, én nem gondoltam volna, hogy képes vagy emberi beszédre.. kicsit megdöbbentem… huh, igen.
SCP-049: “Oh, jó uram, pedig tudok, az más kérdés, hogy nem szeretek. A betegség áldozatai általában eléggé lehangoltak, kevésbé beszédesek.
Dr. ████: “Igen, persze. Hívjon csak [TAKARVA].  Pontosan milyen betegség az, amiről beszél?
SCP-049: “Mi lenne más, jó doktor, hát a Dögvész.”
Dr. ████: “ Dögv… Oh, a Pestis. Tudhattam volna. De higgye, itt senki sem fertőzött.
SCP-049: “Oh, jó doktor, higgyen nekem, a Pestis itt van, érzem. Az én küldetésem pedig az, hogy kiűzzem a világból. Az én gyógymódom a leghatásosabb.”
Dr. ████: “A te gyógymódod? A te gyógymódod emberek életébe került! A gyógymódod hamis!"
SCP-049: “Jó doktor, az én gyógymódom a leghatásosabb.”
[SCp-049 ismét csendben maradt. További kísérletek, az alany beszédre bírására hatástalannak bizonyultak.]
Zárószó: ”Sikeresen véghezvittük a tesztet aznap, megpróbálva rájönni arra, hogy mi veszi rá SCP-049-et, hogy műtétet végezzen áldozatain. Pontosabban, mi érzékelteti vele a „Pestis” jelenlétét. Kutatások kimutatták, hogy nincsen összefüggés az eddigi D-osztályú személyek közt, akiken műtét lett végezve. Még dolgozunk rajta.”
Dr. ████
Kiegészítés C-1: Harmad szintű felhatalmazás szükséges:  (4-26-20██) SCP-049-nek sikerült kitörnie cellájából, nagyjából 5 perc alatt, míg felügyelet alá nem került, sikerült kontaktusba kerülnie SCP-███. Miután újra őrizet alá vették, SCP-049 meglehetősen nyugodt és barátságos volt. Azóta megfigyelhetően SCP-049 egyre beszédesebb lett, a műtétvégzéseket illetően.
„Nem tudom, hogy nulla-négy-kilenc és az az átkozott maszk miről beszélgettek, de ő most sokkal boldogabbnak tűnik. Már nem ül és búslakodik a cellájában, a személyzet hallotta őt régi templomi énekeket dúdolgatni. Ezen kívül, beszédessé vált a műtéti beavatkozásai alatt, próbálgatta vigasztalni áldozatait. Többek közt az „én vagyok a gyógymód” állítását felhasználva. A tudományos kutatásaink vele kapcsolatban, arra összpontosultak, hogy ki derítsük mi a fene is ő, és hogy miről lehetett szó abban a kis beszélgetésben.”

Nincsenek megjegyzések: