A felhasználó neve: 666

A 666-os felhasználónév (ismerheted még sm666 néven is) egy videó-creepypasta, amelyet egy nana825763 felhasználónevű YouTube user készített. A videó megmutatja, mi történik, ha rákeresel a „666” felhasználónévre a YouTube-on, majd párszor frissíted az oldalt:


A YouTube egy fontos része az internetes történelmünknek. 2006-ban még nem sokan használták a YouTube-ot, aki pedig még arra is vette a fáradtságot, hogy feltöltött egy videót, az valószínűleg levideózta a macskáját, hogy milyen vicces. De egy bizonyos felhasználó meg akarta bontani a rendet a YouTube-on. Polgárpukkasztásként véres, horror-szintű pornó videókkal halmozta el csatornáját. Persze ez nem mehetett sokáig, a videómegosztó oldal vezetői hamar törölték csatornáját az Általános Szerződési Feltételek megszegésére hivatkozva. Ennek ellenére, érdekes módon a videók még mindig elérhetőek voltak.
Egy napon, valaki egy blogon megosztotta a tapasztalatait a csatornával.
A 2006 óta ott dolgozó YouTube alkalmazott nem értette, miért függesztett fel egy csatornát a YT. Akárhányszor megemlítette munkatársai körében a dolgot, mindenki csöndben maradt, nem akarták neki megmondani, melyik csatornát és miért törölték.
Ám egyszer, az egyik tag elmondta neki a titokzatos, a sátán számával ellátott YT csatorna URL-jét, de azt kérte tőle, hogy ezt a dolgot soha, de soha ne mondja el senkinek, maradjon szigorú titok.
“Miután hazaértem, rögtön bekapcsoltam a számítógépemet. Rögtön be is pötyögtem a címsorba a „youtube.com/666” címet. Csak annyit láttam, hogy a csatorna valóban nem létezik többé. Aztán frissítgettem jópárszor az oldalt, amikor egyszercsak azt vettem észre, hogy a főoldalra lépve minden videó címe ez volt: “X 666″. A következő frissítésnél minden egyes szöveg átváltozott a sátán számára.
Aztán hirtelen előugrott egy ablak, amely a 666-os csatornát tartalmazta. A videók nagy része őrületes, beteges volt. Az egyik videó indexképe négy baba kicsavart feje volt. Egy másik videó pedig egy zavaros, vörös “grafikát” mutatott.
Miután be akartam zárni a videót, egy üres oldalt kaptam csak. Az üres oldalra kattintva egy újabb 666 által feltöltött videót nyitottam meg. A videó egy nőt mutatott egy véres medencében. Borzasztóan gusztustalan dolgok történtek ott. Nem is akartam tovább nézni azt a szörnyű videót, ezért próbáltam leállítani, azonban a böngésző nem reagált rá… Aztán megpróbáltam bezárni az Internet Explorert, de sikertelenül jártam ekkor is… Próbáltam rákattintani egy másik videóra, de akkor sem történt semmi… azt hittem, sosem fogok szabadulni arról az oldalról, mikor hirtelen eszembe jutott a…
Kikapcsológomb! Persze, az majd megoldja a problémát! Mikor lenyomtam a kikapcsológombot, büszke voltam magamra, hogy ezt is megoldottam, és ez a vírusnak gondolt valami többet nem támadhatja meg a gépemet… de észrevettem, hogy ez sem járt eredménnyel… azt gondoltam, hackelés áldozata lettem.
Minden remény meghalt számomra… a nő a videóban engem nézett, és néha véletlenszerűen 1-2 hangeffekt lejátszódott… aztán hirtelen elkezdett közeledett hozzám a nő, és kifagyott az Explorer.
Néhány nappal később, a rémület érzésének elszállásakor elkezdtem agyalni: vajon tényleg az ördög csinálta azokat a videókat? Vagy csak egy “ártalmatlan” poén volt a YouTuberek megijesztése gyanánt? Alig tudott a szemem álomra borulni, hónapokon át a videók megtekintése után a miértek keresése miatt…” – blogbejegyzés
A blog teljesen megszűnt a bejegyzés publikálása után 2 nappal. Ha bárki be akart lépni a blogra, ezt a hibaüzenetet kapta: “Eltávolítva az admin által. Hibakód: 666.” A blogger segélykiáltásként küldte el nekem tapasztalatait e-mailben arra kérve engem, hogy osszam meg ezen az oldalon. Az üzenet mellé hagyott egy figyelmezetést is:
SOSE LÉPJ A 666-OS FELHASZNÁLÓNEVŰ YOUTUBE FELHASZNÁLÓRA, ÉS NE IS PRÓBÁLD FRISSÍTGETNI. HA MÉGIS MEGTESZED, ÖRÖKKÉ KÍSÉRTENI FOG.

21 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Háát... Vitatják, bár szerintem van valamiféle valóságalapja.. Nézz utána, hátha akkor kiderül több minden is róla!

      Törlés
    2. Én rögtön kipróbáltam. Semmi. Vagy fél órán át frissítettem az oldalt. :/

      Törlés
    3. Én is kipróbáltam, nekem sem történt semmi. Vagy százszor ráfrissítettem.

      Törlés
    4. Én nálam nem működött

      Törlés
    5. Szerintem azért nem működött nektek, mert nem Internet Explorert használtatok. Amennyiben mégis, akkor ez valóban nem igaz.

      Törlés
    6. Windows 8, 10, 11-en nem működik. Szerezz be egy nagyon régi windows verziót amin persze van internet és elérhető a youtube, és írd be az URL-t. Ha sikerül akkor áramtalanítsd a gépet, törd szét a pc-t a monitorral együtt és égesd el! Ha nem akkor kamu az egész.

      Törlés
  2. tanulság: soha ne használj Internet Explorert, mert ez lesz a vége és megmurdálsz. :D

    VálaszTörlés
  3. Operával jobb minden. Meg Mozillával

    VálaszTörlés
  4. Hátttt...Nem is tudom mit mondjak...Eléggé bizarr és furcsa...

    VálaszTörlés
  5. Rákerestem a youtube.com/666 címre, ahol is a fent említett hibaüzenet fogadott, majd többször is frissítettem az oldalt, de semmi. :/ Valamit rosszul csináltam?

    VálaszTörlés
  6. Mindenki nagy tévedésben él... A 666-os szám nem a sátán száma... Ezzel csak régebben a gyerekeket ijesztgették... Valószínüleg ezt azért hiszi mindenki mert régebben élt egy Nero császár nevű ember aki írtotta a keresztényeket. Ezt általános iskolában 5. osztályban is tanítják... A 666-os szám Nero császárnak volt a fedőneve vagy azonosítója vagy mittomén
    De egyébként ennek könnyen utána is lehet járni... A sztorival kapcsolatban pedig én úgy gondolom van valóságalapja... Lehet hogy régebben volt ilyen de most már végleg törölték ezt a kis hibát... Valószínüleg ezért nem találja senki...

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ez egy kicsit hülyeség...már én is megpróbáltam a 666-os számot frissíteni de sehol semmi. Ez csak egy kitalált internetes vicc.

    VálaszTörlés
  8. Régen valóban így történt, de ez csak egy easter egg volt a youtubetól. Aztán mikor egyre több emberhez eljutott ez, és sokan majdnem szó szerint halálra ijedtek tőle, ezt a funkciót kiiktatták.

    VálaszTörlés
  9. én kétszer frissitettem de ki sem próbálom majd valamikor XD

    VálaszTörlés
  10. Nekem csak annyit írt, hogy: Ezt a fiókot a YouTube vagy a Google Általános Szerződési Feltételeinek megsértése miatt megszüntettük.Ennyi.

    VálaszTörlés
  11. A videó eléggé creepy, de én vagy százszor ráfrissítettem, de nem történt semmi.

    VálaszTörlés
  12. na, ezt kéne a Cannibal Corpse-nak elénekelnie angolul!

    VálaszTörlés
  13. HÁáát én azt mondom hogy senki ne frisitcse ezel a az URLel mert a youtube a felhasználó URL megváltozot a youtube.com melé azt kell irni hogy /user/666
    és igy látszik a csatorna megszüntetése oka de ezt már nem lehetséges de ha valaki megszeretné nézni a régi youtubeon akkor használyan a wayback machinet,de ugy sem történik semi!Továbbra ez egy creepypasta szoval lehet igaz is!

    VálaszTörlés